Εξαφανίστε οσμές και βρωμιά με μαγειρική σόδα και ξύδι!

Θα σας έχει τύχει σίγουρα! Πρόκειται για τις δυσάρεστες οσμές στο σπίτι, που όσο και καθαρό να είναι, πολλές φορές οι οσμές δεν μπορούν να εξαφανισθούν, απλά γιατί έχουν "ποτίσει" τις επιφάνειες.  Τα αποσμητικά χώρου είναι γνωστό, ότι δεν εξουδετερώνουν τις οσμές, αλλά απλά τις καλύπτουν και αυτό για λίγο.  Οσμές από το μαγείρεμα και από τα οικόσιτα ζωάκια, οσμές τσιγάρου, κάδοι απορριμάτων, κλειστά ντουλάπια, οποιαδήποτε μυρωδιά επιμένει και αντιστέκεται στα καθαριστικά, μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα, με δύο τρόπους: Μαγειρική Σόδα και Ξύδι.
Αυτά τα δύο υλικά χρησιμοποιούνται εναλλακτικά ή μαζί, ανάλογα με το είδος της επιφάνειας που έχει ποτίσει με δυσάρεστες οσμές και δείτε πως:

Καθαρίστε με ξύδι τις ανθεκτικές, μη απορροφητικές επιφάνειες, όπως είναι οι υαλωμένες ή οι ανοξείδωτες επιφάνειες (πάγκοι κουζίνας, νεροχύτες, ντουλάπια, πλακάκια, δάπεδα, τζάμια κλπ).  Μην ανησυχείτε, η μυρωδιά του ξυδιού θα εξαφανισθεί πολύ γρήγορα, μαζί με τις οσμές, μόλις σκουπίσετε ξανά τις επιφάνειες, αυτή την φορά με ένα πανί, βρεγμένο με νερό.  Ακόμα και επιφάνειες με σχετική απορροφητικότητα (π.χ. ξύλινες επιφάνειες) μπορούν να καθαρισθούν με ξύδι, μόνο που στην περίπτωση αυτή, η μυρωδιά του ξυδιού, θα πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να εξαερωθεί και να φύγει.
[post_ad]
Πασπαλίστε με μαγειρική σόδα τους καναπέδες, τις πολυθρόνες, τα μαξιλάρια, τα χαλιά, τις κουρτίνες, τα στρώματα και τα ρούχα και απορροφήστε την στην συνέχεια με την ηλεκτρική σκούπα.
Αφήστε μπουκαλάκια και βαζάκια ανοιχτά, χωρίς καπάκι ή μπωλάκια με ξύδι  κοντά στα σημεία, που εντοπίζετε τις οσμές.  Η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει και η μυρωδιά του ξυδιού θα εξαφανισθεί, μόλις κλείσετε και απομακρύνετε το μπουκαλάκι ή το μπωλάκι.

Όπου δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να τοποθετήσετε μπουκαλάκια π.χ. στο αυτοκίνητο, βρέξτε με το ξύδι λίγο βαμβάκι ή ένα πετσετάκι και τοποθετήστε το σε ένα δοχείο, ανοιχτό.  Θα απορροφήσει τις οσμές και θα φρεσκάρει την ατμόσφαιρα, ακόμη και από τις οσμές του τσιγάρου.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα στις ταπετσαρίες, στα πατάκια και στον ουρανό του αυτοκινήτου και σκουπίστε την με το ηλεκτρικό σκουπάκι, για να εξαλείψετε κάθε είδος δυσάρεστης οσμής από το αυτοκίνητο σας.  Μια καλή ιδέα είναι, να το κάνετε όταν πάτε το αυτοκίνητο για πλύσιμο, όπου αναγκαστικά θα σας το καθαρίσουν με την ηλεκτρική σκούπα.

Αν η οσμή προέρχεται από τους νεροχύτες και τους νιπτήρες, αναμίξτε ίση ποσότητα από ξύδι και μαγειρική σόδα και ρίξτε το διάλυμα, που στο μεταξύ θα έχει αφρίσει, μέσα στον νεροχύτη ή τον νιπτήρα.  Αφήστε να δράσει, 20-30 λεπτά και αφήστε άφθονο καυτό νερό να τρέξει, παρασύροντας μαζί του τους ρύπους και μαζί μ' αυτούς και τις οσμές.

Τέλος το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υφάσματα, όπως είναι οι καναπέδες, με κάποιες προϋποθέσεις.  Γεμίζουμε ένα μπουκάλι σπρέϋ με ξύδι και ψεκάζουμε, αλλά στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να είμαστε σίγουροι, ότι τα χρώματα είναι ανθεκτικά και βεβαίως το ξύδι να είναι άσπρο.  Με τον τρόπο αυτό, η μυρωδιά του ξυδιού δεν θα φύγει αμέσως και ο καλός αερισμός του χώρου είναι απαραίτητος, για να επιταχύνει την εξαέρωση του.

Εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση, φροντίζουμε να έχουμε απομακρύνει την εστία της δυσάρεστης οσμής, όπως είναι τα υπολείματα φαγητού, άπλυτα πιάτα, γεμάτα στακτοδοχεία κλπ.  Επίσης ο καλός αερισμός του χώρου είναι απαραίτητος.  Είναι αυτονόητο επίσης, ότι οι δυσάρεστες οσμές πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, πριν εισχωρήσουν σε μεγάλο βάθος, εδικά όταν πρόκειται για αντικείμενα με γέμισμα, όπως είναι οι καναπέδες, τα μαξιλάρια και τα καθίσματα του αυτοκινήτου, απ' όπου θα είναι δύσκολο μετά να βγουν.  Είναι καλύτερα να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, όσο οι οσμές είναι ακόμα κοντά στην επιφάνεια.
Πηγή
Εξαφανίστε οσμές και βρωμιά με μαγειρική σόδα και ξύδι! Reviewed by Unknown on 12:13 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.