Το τιραμισού των επιφωνημάτων θαυμασμού!

Να το σερβίρετε κάνοντας ότι δεν συμβαίνει και κάτι. Σας το υπογράφω πως είναι τέτοιο, που μπορεί να λήξει τις βαρετές πολιτικές συζητήσεις των ημερών για να δώσει χώρο στα επιφωνήματα του θαυμασμού.

36 μπισκότα σαβαγιάρ

500 γραμμάρια τυρί κρέμα μασκαρπόνε

3 αυγά

100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλική

2 διπλά δυνατά εσπρέσο

1 κούπα γάλα φρέσκο

1 σφηνάκι κονιακ

κακάο σε σκόνη
[post_ad]
Σε βαθύ πιάτο ανακατεύω τα 2 διπλά εσπρέσο με τη μια κούπα γάλα και το σφηνάκι του κονιάκ. Εμβαπτίζω ένα-ένα για ελάχιστα τα πρώτα 18 σαβαγιάρ και τα στρώνω στο πυρέξ μου. Το δικό σας μπορεί να πάρει 20 ή 16 σαβαγιάρ.

Στη συνέχεια χτυπάω στο μίξερ το μασκαρπόνε με την άχνη. Χωρίζω τα αυγά και λίγο μετά προσθέτω και τους κρόκους. Σε άλλο μίξερ χτυπάω καλά τα ασπράδια με την κρυσταλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Με τη σπάτουλα αναμειγνύω τα δύο μείγματα. Στρώνω το μισό μείγμα πάνω από τα στρωμένα πυρέξ. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα σαβαγιάρ εμβαπτίζοντάς τα και στρώνοντας πάνω από την κρέμα. Τέλος προσθέτω και την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζω με κακάο.

Το βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρω.

Υ.Γ.: Τα ωμά αυγά τα φοβάμαι. Γι' αυτό και περνώ από μπεν μαρί χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια μαζί με ελάχιστη ζάχαρη.Της Στέλλας Αλαφούζου
Πηγή
Το τιραμισού των επιφωνημάτων θαυμασμού! Reviewed by Joannas spot on 9:08 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.