Tι θα πρέπει να θυμάστε αν ένα παιδί έχει διαταραχή ελλειμματικής προσοχής..


Η διαταραχή ελλειματικής προσοχής (ΔΕΠ-Υ) είναι ένα φαινόμενο που το βιώνουν πολλοί άνθρωποι και πολλά παιδιά.

Το να έχει ένα παιδί διάσπαση προσοχής δεν σημαίνει πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Απλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να θυμάστε αν το παιδί σας ή κάποιος δικός σας άνθρωπος έχει διάσπαση προσοχής.

Καλό θα ήταν λοιπόν…

Να αφήνετε πιο πολύ το παιδί σας να κινείται καθώς η κινητικότητα το βοηθάει να συγκεντρωθεί πολύ περισσότερο από ότι όταν κάθεται σε μια καρέκλα.
[post_ad]
Να το στηρίζετε ακόμη και όταν κυριαρχούν στην ζωή του αποτυχίες και παράπονα. Οι χαμηλοί βαθμοί και τα παράπονα για φασαρία είναι συχνό φαινόμενο σε αυτά τα παιδιά. Όμως ότι και να συμβαίνει εσείς πρέπει να είστε οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του.

Να καθιερώσετε μια ρουτίνα. Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται καθορισμένο πρόγραμμα και ειδικά αυτά τα παιδιά. Μην διστάσετε λοιπόν να του βάλετε μια λίστα με τα πράγματα που έχει να κάνει έτσι ώστε να είναι συνεχώς απασχολημένο.

Να το βοηθήσετε να αποβάλλει την υπερβολική του δραστηριότητα. Το καλύτερο θα ήταν να ασχοληθεί με αθλήματα, σπορ και δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τη σωματική άσκηση.

Να περιορίσετε την χρήση της τηλεόρασης, των κινητών τηλεφώνων και των video games γιατί απλά θα του δημιουργήσουν υπερένταση.Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να διασκεδάσει και εσείς πρέπει να είστε υπεύθυνοι για αυτό.

Να φροντίσετε τον ύπνο του. Πολλά παιδιά με ΔΕΠ-Υ δεν κοιμούνται σωστά. Φροντίστε λοιπόν να το ηρεμήσετε πριν κοιμηθεί και να κάνετε μια δραστηριότητα που θα το χαλαρώσει. Επίσης μια καλή ιδέα θα ήταν ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο πριν τον ύπνο.

Να μην λειτουργείτε πάντα με οδηγίες. Παραβλέψτε κάποιους κανόνες και κάντε τους να μοιάζουν με δική τους ιδέα για να ανταποκρίνονται πιο εύκολα.

Να προσέχετε την διατροφή του. Μην του δίνετε τροφές που μπορούν να του δημιουργήσουν υπερκινητικότητα. Τέλος μην του δίνετε φαγητά που είναι αρκετά «βαριά» καθώς με την υπερβολική κίνηση μπορεί να του δημιουργήσουν προβλήματα στο στομάχι.

Μην ξεχνάτε να δείχνετε υπομονή και να του δίνετε όσες πολλές ευκαιρίες σε ότι κάνει. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Αλήθεια!
Πηγή
Tι θα πρέπει να θυμάστε αν ένα παιδί έχει διαταραχή ελλειμματικής προσοχής.. Reviewed by Joannas spot on 10:49 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.