5 αλλαγές που θα σας συμβούν αν κόψετε τη ζάχαρη!

Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε, όμως, ότι η ζάχαρη δεν είναι «κακή» αν προκύπτει φυσικά σε φρούτα και λαχανικά. Η «αρνητική» πλευρά της ζάχαρης εμφανίζεται σε περιπτώσεις τυποποιημένων και επεξεργασμένων προϊόντων όπου προστίθεται επιπλέον ζάχαρη.

Αν σταματήσετε λοιπόν να τρώτε τελείως επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι γεμάτα πρόσθετη ζάχαρη θα παρατηρήσετε τα εξής 5 πράγματα!

1. Θα έχετε περισσότερη ενέργεια

Πολλοί από εμάς έχουν την τάση να καταναλώνουν τρόφιμα γεμάτα ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων ενεργειακών ποτών και ροφημάτων που περιέχουν καφεΐνη, όταν είναι κουρασμένοι. Η ζάχαρη όμως, εμποδίζει την ικανότητα του σώματός μας να διατηρήσει τα ενεργειακά αποθέματά του σε ανώτατα επίπεδα. Όλοι έχουμε βιώσει μια έκρηξη ενέργειας με την κατανάλωση φαγητών γεμάτων ζάχαρη μόνο για τη μετανιώσουμε μετά όταν φεύγει η επιρροή της και νιώθουμε εξαντλημένοι.

2. Θα σταθεροποιηθεί το βάρος σας

Όσο περισσότερη ζάχαρη τρώμε, τόσο περισσότερη θα ζητάμε στις λιγούρες. Και πού βρίσκεται συνήθως η περισσότερη ζάχαρη; Σε γλυκά! Μπισκότα, κέικ… Αυτά όμως, δεν περιέχουν μόνο ζάχαρη, αλλά και συνήθως άλλα υλικά όπως το βούτυρο. Όλα αυτά σημαίνουν περισσότερες θερμίδες. Αν όντως μειώσετε τα πολλά γλυκά τρόφιμα, θα παρατηρήσετε ότι ακόμη και ένα φρούτο θα καλύπτει τις λιγούρες σας για ζάχαρη γλιτώνοντας έτσι τις έξτρα θερμίδες!
[post_ad]
3. Το στομάχι και το έντερό σας θα λειτουργούν καλύτερα

Μειώνοντας δραματικά την πρόσθετη ζάχαρη που τρώτε, το στομάχι και το έντερό σας θα κάνουν ένα «restart». Μπορεί στην αρχή να πηγαίνετε στην τουαλέτα πιο συχνά, αλλά αυτό είναι καλό! Μην ξεχνάτε ότι το έντερο για να λειτουργεί ομαλά χρειάζεται πολλές φυτικές ίνες και όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα.

4. Θα έχετε λιγότερες λιγούρες

Ίσως να μην το πιστεύετε ακόμα και αν είστε λάτρης των γλυκών. Όσο λιγότερη ζάχαρη τρώτε τόσο λιγότερο ζάχαρη θα ζητάτε! Στην αρχή, ειδικά αν καταναλώνετε πολύ ζάχαρη, θα είναι δύσκολο για λίγο καιρό, αλλά μετά θα συνηθίσετε!

5. Το πρόσωπό σας θα καθαρίσει

Ειδικά αν υποφέρετε από επίμονη ακμή, κόβοντας όσο το δυνατόν την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, θα δείτε ότι το πρόσωπό σας θα ηρεμήσει. Θα έχετε λιγότερες εξάρσεις και πιο υγιή όψη.

Πώς να το καταφέρετε;

Αρχικά, μην προσπαθήσετε να κόψετε εντελώς τη ζάχαρη από τη ζωή σας μέσα σε μια μέρα. Θα λιγουρευτείτε σίγουρα κάτι και θα εγκαταλείψετε την προσπάθεια μετά από λίγο. Κάνετε μικρά βήματα κάθε μέρα. Πίνετε, για παράδειγμα, πολλά αναψυκτικά με ζάχαρη; Ξεκινήστε μειώνοντάς τα. Τρώτε πολλά γλυκά; Φάτε 1 ή περιορίστε την ποσότητά τους μέσα στην εβδομάδα.
Πηγή
5 αλλαγές που θα σας συμβούν αν κόψετε τη ζάχαρη! Reviewed by Joannas spot on 10:58 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.