8 σημεία sos που προμηνύουν νόσους των νεφρών!!!

Μπορεί να μην παρουσιάζουν συμπτώματα μέχρι τη στιγμή που η κατάσταση γίνεται κρίσιμη και γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να δίνουμε προσοχή στους οιωνούς, που μας στέλνει το σώμα μας.

Αλλαγές στη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος
Το πρώτο σύμπτωμα της νόσου των νεφρών είναι μια αλλαγή στην ποσότητα και τη συχνότητα των ούρων. Μπορεί να υπάρχει δηλαδή, μία αύξηση ή μείωση στην ποσότητα των ούρων, να είναι σκουρόχρωμα (πιο σκούρα από το συνηθισμένο) ή να νιώθετε την ανάγκη να ουρήσετε χωρίς ωστόσο να το καταφέρνετε όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα. Ιδιαίτερης σημασίας είναι και αν έχει αυξηθεί ή μειωθεί η συχνότητα της ούρησης κατά τις νυχτερινές ώρες.

8 σημεία sos που προμηνύουν νόσους των νεφρών
Δυσκολία ή πόνος κατά τη διάρκεια της ούρησης
Μερικές φορές μπορεί να έχετε δυσκολία ή να αισθάνεστε πίεση ή πόνο κατά την ούρηση. Αυτό θα μπορούσε να δείξει μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πόνο ή κάψιμο κατά την ούρηση. Η εξάπλωση της λοίμωξης στους νεφρούς, που μπορεί να προκαλέσει πυρετό και πόνο στην πλάτη.
[post_ad]
Αίμα στα ούρα
Αυτό είναι ένα σύμπτωμα της νόσου των νεφρών που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα. Εάν το δείτε, μην το αγνοήσετε σε καμία περίπτωση. Επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας.

Αφρώδη ούρα
Τα αφρώδη ούρα είναι ένα σύμπτωμα, που προκαλείται λόγω της διαρροής της πρωτεΐνης από το σώμα του ατόμου και είναι κλειδί στη διάγνωση της νόσου των νεφρών.

Διόγκωση ή οίδημα
Η διόγκωση ή το οίδημα είναι ένα αρκετά συχνό σύμπτωμα, που συμβαίνει επειδή οι νεφροί σας είναι υπεύθυνοι για την απομάκρυνση των απορριμμάτων και της περίσσειας των υγρών στο σώμα. Όταν  οι νεφροί δε λειτουργούν  σωστά και δε μπορούν να τα αποβάλλουν, έχουν σαν αποτέλεσμα αυτά να συσσωρεύονται στο σώμα. Ένα άτομο με αυτήν την κατάσταση, θα παρουσιάσει πρήξιμο στα πόδια, τους αστραγάλους, στο πρόσωπο και τα χέρια.

Ακραία κόπωση, αναιμία και γενικευμένη αδυναμία
Οι νεφροί παράγουν μια ορμόνη που ονομάζεται ερυθροποιητίνη, η οποία βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν οξυγόνο. Όταν υπάρχει δυσλειτουργία, τα επίπεδα αυτής της ορμόνης μειώνονται δραστικά. Αυτό προκαλεί μια πτώση στον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο σώμα, με αποτέλεσμα την αναιμία η οποία επίσης οδηγεί σε συμπτώματα γενικευμένης αδυναμίας και υπερβολικής κόπωσης.
Πηγή
8 σημεία sos που προμηνύουν νόσους των νεφρών!!! Reviewed by HEALING EFFECT on 12:13 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.