Μοναχός Σαολίν τρέχει στην επιφάνεια του νερού 125 μ.!


Το να διασχίσει κάποιος εκατοντάδες μέτρα πάνω σε ξύλινες πλάκες που βρίσκονται πάνω στην επιφάνεια μιας λίμνης, μοιάζει μάλλον ακατόρθωτο. Και όμως ένας μοναχός Σαολίν το κατάφερε με πολύ εξάσκηση και τεράστια συγκέντρωση. Η πρόκληση – ρεκόρ πραγματοποιήθηκε από τον μοναχό Shi Liliang, που είναι ασκητής στο μοναστήρι Quanzhou, των Σαολίν.
Ο μοναχός με καταπληκτική ισορροπία και ταχύτητα πατάει επάνω τους και πριν η κάθε πλάκα βυθιστεί περνάει στην επόμενη, σαν να τρέχει επάνω στην επιφάνεια του νερού.
Χρειάστηκαν περίπου τρεις προσπάθειες για να διασχίσει 125 μέτρα, σπάζοντας το προηγούμενο προσωπικό του ρεκόρ των 118 μέτρων, που έκανε τον περασμένο Οκτώβριο.
Η εκπληκτική ακροβατική επίδειξη του μοναχού επετεύχθη μετά από 10 χρόνια συνεχούς εξάσκηση.«Θα πρέπει να είσαι γρήγορος και να κάνεις πολύ μικρά βήματα», είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν πώς τα κατάφερε.
Οι μοναχοί Σαολίν εκπαιδεύονται στο να εξωθούν το σώμα τους σε ακραίες δοκιμασίες.Τέτοιου είδους ακροβατικά και σωματικά επιτεύγματα αποτελούν μέρος της αυστηρής εκπαίδευσης των μοναχών Σαολίν.
Οι Σαολίν είναι πολεμιστές μοναχοί, οι οποίοι ανέπτυξαν και εξέλιξαν ένα είδος πολεμικής τέχνης το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό ως Σαολίν Κουνγκ Φου.Οι κινήσεις αντλούνται από πέντε είδη ζώων: το Φίδι, τη Τίγρη, τη Λεοπάρδαλη, το Γερανό και το μυθικό Δράκοντα.Η πολεμική τέχνη των Σαολίν είναι μια μαθητεία ζωής συνώνυμη με τη θρησκεία, τη φιλοσοφία και τη σωματική εκπαίδευση.
Πρόκειται για ένα σύστημα αυτοάμυνας και όχι για μια επιθετική πολεμική τέχνη, αν και μπορεί να γίνει αν οι συνθήκες το απαιτούν.Από το Σαολίν Κουνγκ Φου δημιουργήθηκαν αργότερα τα ποικίλα είδη πολεμικών τεχνών που συναντούμε στην Ανατολή.Οι μοναχοί Σαολίν εκπαιδεύονται στο να εξωθούν το σώμα τους σε ακραίες δοκιμασίεςΤέτοιου είδους ακροβατικά και σωματικά επιτεύγματα αποτελούν μέρος της αυστηρής εκπαίδευσης των μοναχών Σαολίν.
Oι Σαολίν είναι πολεμιστές μοναχοί, οι οποίοι ανέπτυξαν και εξέλιξαν ένα είδος πολεμικής τέχνης το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό ως Σαολίν Κουνγκ Φου. Οι κινήσεις αντλούνται από πέντε είδη ζώων: το Φίδι, τη Τίγρη, τη Λεοπάρδαλη, το Γερανό και το μυθικό Δράκοντα.Η πολεμική τέχνη των Σαολίν είναι μια μαθητεία ζωής συνώνυμη με τη θρησκεία, τη φιλοσοφία και τη σωματική εκπαίδευση.Πρόκειται για ένα σύστημα αυτοάμυνας και όχι για μια επιθετική πολεμική τέχνη, αν και μπορεί να γίνει αν οι συνθήκες το απαιτούν.Από το Σαολίν Κουνγκ Φου δημιουργήθηκαν αργότερα τα ποικίλα είδη πολεμικών τεχνών που συναντούμε στην Ανατολή.


Μοναχός Σαολίν τρέχει στην επιφάνεια του νερού 125 μ.! Reviewed by Joannas spot on 7:24 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.