Οι οθόνες κάνουν κακό στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών!


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Κακό στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών κάνει κάθε πρόσθετη ώρα που περνούν μπροστά σε μια οθόνη, είτε πρόκειται για τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή παιχνιδοκονσόλα, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity. 

Την αρνητικότερη επίδραση στις σχολικές επιδόσεις φαίνεται να έχει η τηλεόραση. 

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Δρ Κίρστεν Κόρντερ, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 845 μαθητές, 14-16 ετών, και διαπίστωσαν ότι στη Μ.Βρετανία ένας έφηβος περνά κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες περίπου μπροστά σε μια οθόνη στον εξωσχολικό χρόνο του. 

Ακόμη και όταν ένας μαθητής είναι επιμελής με το διάβασμά του στο σπίτι, αν τον υπόλοιπο χρόνο είναι «κολλημένος» στο μπροστά σε μια οθόνη, πάλι έχει σχετικά χειρότερους βαθμούς σε σχέση με όσους μαθητές δεν αφιερώνουν τόσο χρόνο μπροστά σε μια οθόνη.

Από την άλλη, το επίπεδο σωματικής σωματικής άσκησης δεν φαίνεται να επηρεάζει θετικά τη σχολική επίδοση, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με μια άλλη πρόσφατη μελέτη, σύμφωνα με την οποία η γυμναστική και γενικά ή άσκηση έχει θετική επίδραση όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στους σχολικούς βαθμούς. Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο μελέτες - η παλαιότερη και η νέα- συμφωνούν ότι η σωματική άσκηση δεν κάνει κακό στις επιδόσεις του παιδιού στο σχολείο.

Τέλος, η μελέτη επιβεβαιώνει και το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι έφηβοι που διαβάζουν περισσότερες ώρες τα μαθήματά τους στο σπίτι, έχουν σημαντικά καλύτερους βαθμούς σε σχέση με τους συμμαθητές τους.

Η Δρ Κόρντερ σημειώνει ότι, τα ευρήματα θα πρέπει να επιβεβαιωθούν από άλλη μεγαλύτερη μελέτη, αλλά πάντως συστήνει στους γονείς να περιορίσουν, όσο μπορούν, τις ώρες που τα παιδιά περνάνε μπροστά σε μια οθόνη.Οι οθόνες κάνουν κακό στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών! Reviewed by HEALING EFFECT on 8:14 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.