Διαίσθηση: η έκτη αίσθηση..

Άρθρο του Χρήστου Αραμπατζή

Είναι ένα αισθητήριο όργανο που λειτουργεί χωρίς δεδομένα από τις 5 αισθήσεις μας. « Η αντίληψη – αίσθηση χωρίς λογική σκέψη». Η διαίσθηση εξυπηρετεί την ΕΠΙΒΙΩΣΗ τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ την ΕΜΠΝΕΥΣΗ. Η διαίσθηση στις μέρες μας θεωρείται κάτι απροσδιόριστο, μυστηριώδες.

Χρησιμοποιώντας τη διαίσθησή μας μπορούμε να αποκαλύψουμε χαμένες πληροφορίες για το παρελθόν, να επιβεβαιώσουμε άγνωστες πληροφορίες για το παρόν ή να προβλέψουμε πληροφορίες για το μέλλον.

Πρέπει να μάθουμε να επικεντρωνόμαστε σε μία από τις αισθήσεις, μπορούμε να μάθουμε να «αφηνόμαστε» και σε δεδομένα που έρχονται μέσα από το νου μας σαν εικόνες, χωρίς να τις αντιλαμβανόμαστε με κάποια από τις πέντε αισθήσεις μας. Η διαίσθηση μας προϋπάρχει και στρέφει την προσοχή μας εκεί που χρειάζεται. Λειτουργεί όμως τόσους αιώνες υποσυνείδητα, γιατί δεν έχουμε μάθει να την αναγνωρίζουμε και να της δίνουμε την απαραίτητη προσοχή.

Έχει γίνει κράμα με τις υποσυνείδητες εμπειρίες μας – που είναι υποκειμενικές – και πρέπει με επίπονη διαδικασία να προσπαθήσουμε να την εξασκήσουμε συνειδητά για να αρχίσει να λειτουργεί καθαρά και πέρα από τις άλλες λειτουργίες μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να αναπτύξουμε τη διαίσθηση μας είναι να μάθουμε να ξεχωρίζουμε ποιες πληροφορίες έρχονται από αυτήν και ποιες πληροφορίες προέρχονται από άλλες λειτουργίες όπως η λογική ή το συναίσθημα.

Και για να το επιτύχουμε αυτό, θα πρέπει να μάθουμε να εστιάζουμε την προσοχή μας στις επιμέρους λειτουργίες μας. Να τις παρατηρήσουμε και να τις ξεχωρίσουμε. Παράλληλα θα πρέπει να μάθουμε να απομονώνουμε τις επιδράσεις της εκπαίδευσης μας από την κοινωνία, που μας υποδεικνύει τι πρέπει να πιστεύουμε ότι είναι πραγματικό και τι πρέπει να πιστεύουμε ότι είναι φανταστικό. Τις επιδράσεις αυτές δε θα πρέπει να τις αφήνουμε να λογοκρίνουν τις πληροφορίες που μας τροφοδοτεί η διαίσθηση.

Όπως ακριβώς ο υπολογιστής κάνει μόνο αυτό που θα του πούμε, έτσι και η διαίσθησή μας απαντά ακριβώς την ερώτηση που έχει μπροστά της. Γι` αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να θέσουμε τη σωστή ερώτηση. Ένα απλό παράδειγμα: Θα βρέξει αύριο; Η απάντηση που παίρνουμε είναι ναι: ασφαλώς και θα βρέξει αύριο – σε κάποιο μέρος.

Ας δούμε άλλη ερώτηση: Θα αποκτήσω αρκετά χρήματα; Η λέξη όμως αρκετά είναι σχετική και για τον καθένα έχει διαφορετική σημασία. Προσέχουμε επίσης η ερώτηση να μην είναι σύνθετη. Αν για παράδειγμα μια γυναίκα είναι έγκυος και δεν το γνωρίζει και ρωτήσει: Θα μείνω σύντομα έγκυος και θ` αποκτήσω παιδί, η απάντηση μπορεί να είναι όχι, αφού είναι ήδη έγκυος. Η διαίσθηση μπερδεύεται γιατί τα ερωτήματα είναι δύο.

Να θυμάστε λοιπόν ότι μια σωστά διατυπωμένη ερώτηση έχει ήδη απαντηθεί κατά το ήμισυ. Αφού χαλαρώσετε, αφήστε το υποσυνείδητο σας να ανατρέξει στις αναμνήσεις που έχετε από το παρελθόν για να μαζέψει τις πληροφορίες που χρειάζεται για την απάντηση. Καταγράψετε τις εντυπώσεις σας ή μαγνητοφωνήστε τις (ακόμα καλύτερα γιατί έτσι δεν έχει καιρό ο συνειδητός νους να επέμβει). Στη συνέχεια προσπαθήστε να βγάλετε νόημα από τις εντυπώσεις που έχετε καταγράψει. Μερικές από τις εικόνες είναι συμβολικές. Για παράδειγμα αν η ερώτηση ήταν: Θ` ανέβει η τιμή του χρυσού αύριο, και η εικόνα που περιγράψατε ήταν ένας κούνελος να κατεβαίνει το βουνό φορώντας σκι, αυτό θα πει ότι η τιμή του χρυσού θα πέσει.
Οι εντυπώσεις που έχετε δεν είναι απαραίτητο να έχουν νόημα για σας, ούτε να συνδέονται λογικά η μια με την άλλη. Καταγράψετε ο,τιδήποτε σκέφτεστε, αισθάνεστε, ακούτε ή θυμόσαστε – ο,τιδήποτε! Ακόμα και οι στίχοι ενός τραγουδιού που σας έρχεται στο νου μπορεί να έχουν νόημα. Μπορεί να είναι η απάντηση στην ερώτησή σας.

Να θυμάστε ότι οι πληροφορίες που μας δίνει η διαίσθησή είναι πάντα έγκυρες. Η ερμηνεία όμως των δεδομένων που έχουμε υπόκειται σε ανθρώπινο λάθος. Η διαίσθηση μπορεί να σας δώσει πληροφορίες ακόμα και για θέματα που δε γνωρίζετε ( ιατρική, χρηματιστήριο, μηχανική αυτοκινήτου ). Γι` αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως η “τέχνη του ηλίθιου”.
[post_ad]
Το τηλέφωνο χτυπά και στη γραμμή είναι ένας παλιός φίλος, που είχατε να δείτε για χρόνια και που μόλις την προηγούμενη ημέρα τον σκεφτόσασταν έντονα. Ξαφνικά αποφασίζετε να γυρίσετε σπίτι από έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από αυτόν που συνηθίζετε, για να ανακαλύψετε αργότερα ότι στο δρόμο που αποφύγατε έγινε ένα τρομερό ατύχημα, που αν βρισκόσασταν εκεί, θα μπορούσατε να είχατε σκοτωθεί. Τι σύμπτωση! Ή όχι; Είναι όλα αυτά τα περιστατικά συμπτώσεις, ή το αποτέλεσμα διαισθήσεων; Η διαίσθηση είναι μια πληροφορία. Είναι ένα μήνυμα για εμάς στα διάφορα συνειδητά ή υποσυνείδητα ερωτήματα που έχουμε.

Εσωτερική επικοινωνία

Μέσω ευαισθησίας στα διάφορα εισερχόμενα μηνύματα

Κιναισθητικό

Συναισθηματικό

Ακουστικό

Οπτικό

Εξωτερική επικοινωνία

Μέσω ενός εξωτερικού συμβόλου ή πρότυπου που παρατηρείτε ή δημιουργείτε και το οποίο θα χρειαστεί να ερμηνεύσετε για να κατανοήσετε το μήνυμα π.χ. κάρτες Ταρώ, κάρτες μηνυμάτων, αστρολογία, χειρομαντεία, Aura soma, αριθμολογία, αυτόματη γραφή, Ι Τσίγκ κ.α.
Τις πληροφορίες τις λαμβάνουμε με τους εξής τρόπους.

ΒΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

1. Επαφή με τις αισθήσεις μου

2. Παρατήρηση της 1ης σκέψης που πηγάζει από την αίσθηση μου

3. Εμπιστοσύνη στον συνειρμό που φέρνει αυτή η σκέψη

Η διαίσθηση συχνά θεωρείται ως μια μυστήρια έκτη αίσθηση. Ωστόσο, μια επιστημονική μελέτη στο ινστιτούτο HeartMath βοηθά να λύσουμε κάποια από τα μυστήρια, που περικυκλώνουν τη διαίσθηση, αποκαλύπτοντας ότι η καρδιά παίζει σημαντικό ρόλο στην παραλαβή και επεξεργασία διαισθητικών πληροφοριών.

Όλοι έχουμε ακούσει για περιπτώσεις όπως αυτή, που μια μητέρα ξαφνικά ανησυχεί για το παιδί της που παίζει στον κήπο και ανακαλύπτει ότι αυτό έχει βγει στο δρόμο και κινδυνεύει να το πατήσει αυτοκίνητο. Πολλοί από εμάς έχουμε νιώσει οι ίδιοι κάποιο διαισθητικό ερέθισμα.
Η επιστημονική κοινότητα ωστόσο κοιτά με σκεπτικισμό την ιδέα της διαίσθησης και αναρωτιέται αν αυτή βασίζεται σε μνήμες από περασμένα περιστατικά ή αν πρόκειται για πραγματική αντίληψη ενός μελλοντικού γεγονότος.

Ο καθηγητής Rollin McCraty, διευθυντής έρευνας στο ινστιτούτο HeartMath στο Boulder Creek της Καλιφόρνιας, διηύθυνε μια επιστημονική μελέτη που εξέταζε την ύπαρξη φυσιολογικών ενδείξεων που σχετίζονται με διαίσθηση. Η μελέτη σκόπευε να ερευνήσει αν με κάποιο τρόπο μπορούμε να λάβουμε πληροφορίες για ένα γεγονός στο μέλλον πριν αυτό συμβεί, και αν ναι, να προσδιορίσει πού και πότε στο μυαλό και το σώμα του ατόμου αυτές οι πληροφορίες λαμβάνονται και επεξεργάζονται.
Η έρευνα του HeartMath έχει συζητηθεί στο περιοδικό Journal of Alternative and Complementary Medicine σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, (2/2004), αναφέρεται ο ρόλος της καρδιάς στην λήψη και επεξεργασία της διαισθητικής πληροφορίας. Το δεύτερο μέρος (4/2004) εστιάζει στο πού και πότε στον εγκέφαλο γίνεται η επεξεργασία της διαισθητικής πληροφορίας και πώς γίνεται η συνεργασία μεταξύ καρδιάς και εγκεφάλου σε αυτή τη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων τα άτομα που συμμετείχαν εξετάζονταν με μηχανήματα, που κατέγραφαν ψυχοσωματικές αντιδράσεις, όπως EEG (εγκεφαλικά κύματα), ECG (ηλεκτροκαρδιογράφημα), αλλαγές στην αναπνοή και το σφυγμό, ενδείξεις εκκρίσεων στο σώμα. Οι ενδείξεις παρουσίαζαν κάποια συναισθηματική αντίδραση των συμμετεχόντων 5 με 10 δευτερόλεπτα πριν την εμφάνιση της δυσάρεστης εικόνας. Η διαίσθηση είναι μια διαδικασία που εμπλέκει νου και καρδιά.

ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΜΑΣ

1. Για να μας δοθεί μια πληροφορία πρώτα πρέπει να θέσουμε συγκεκριμένα το ερώτημα που μας απασχολεί.

2. Να είμαστε χαλαρωμένοι και να εστιάσουμε στο σώμα μας και στην αίσθηση που μας δημιουργείται.

3. Να αφήσουμε το νου μας να προβάλλει εικόνες ή ακουστικά ερείσματα.

4. Να παρατηρήσουμε τους συνειρμούς που δημιουργούνται από την πολυπλοκότητα των παραπάνω.

5. Αφού ανοίξουμε τα μάτια μας, να αφουγκραστώ την αίσθηση που μου άφησε η παραπάνω διαδικασία.
Πηγή
Διαίσθηση: η έκτη αίσθηση.. Reviewed by Joannas spot on 2:23 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.