Ινστιτούτο Θ. Ασκητή: 10 λόγοι που δε φτάνετε σε οργασμό...

Οργασμός! Πόσες γυναίκες δεν μπαίνουν στο κυνήγι του οργασμού; Πόσες γυναίκες ενώ θέλουν να κορυφώσουν δεν μπορούν; Τι φταίει; Τι μπορεί να απειλήσει, να υπονομεύσει ή να καταστρέψει τον οργασμό σας;

Η εικόνα σώματος...
Γνωρίζουμε όλες μας πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το να νιώθουμε άνετα με το σώμα μας. Είναι λοιπόν μία πραγματικότητα πως η εικόνα που έχει μία γυναίκα για το σώμα της είναι καθοριστικής σημασίας, για το αν θα φτάσει σε οργασμό ή όχι. Σκεφτείτε, εάν εσείς η ίδια έχετε αρνητική εικόνα του εαυτού σας, εάν δεν νιώθετε άνετα με το σώμα σας ή τα γεννητικά σας όργανα, τότε πώς θα μπορέσετε να αφεθείτε στο παιχνίδι αναζήτησης της ηδονής, όταν βρίσκεστε μαζί με το σύντροφό σας;

Ο αυνανισμός...
Ο αυνανισμός είναι μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία που βοηθά τις γυναίκες να γνωρίσουν το σώμα τους και να ενισχύσουν τη σeξουαλικότητά τους. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να μη φοβάστε να αγγίξετε το σώμα σας, να χαϊδεύετε τα γεννητικά σας όργανα και τις ερωτογενείς σας ζώνες (στήθος, κοιλιά, μηροί, κτλ). Αν λειτουργείτε με ταμπού και ενοχοποίηση προφανώς δεν θα αφεθείτε στο να γνωρίσετε το σώμα σας και τι είναι αυτό που σας αρέσει.

Φαντασιώσεις...
Εσείς αλήθεια, τι σκέφτεστε όταν κάνετε σeξ; Εάν σκέφτεστε τι φαγητό θα μαγειρέψετε αύριο ή εάν πρέπει να σβήσετε κανένα φως για να μην φαίνεται η κυτταρίτιδά σας και σας απομυθοποιήσει το έτερον σας ήμισυ, τότε θα πρέπει να αποχαιρετήσετε τον οργασμό σας. Προσπαθήστε κατά τη διάρκεια της σeξουαλικής επαφής ή του αυνανισμού, να κρατάτε οποιαδήποτε σκέψη μακριά και να εστιάζετε στη στιγμή. Φαντασιωθείτε κάτι που σας εξιτάρει, που σας διεγείρει, πρόσωπα, εικόνες, σκηνικά. Έτσι, όχι μόνο θα καταφέρετε να χαλαρώσετε και να αφεθείτε περισσότερο, αλλά το πιο πιθανόν είναι να διεγερθείτε και πιο πολύ, αυξάνοντας τις πιθανότητες να φτάσετε σε οργασμό.
[post_ad]
Προκαταρκτικά παιχνίδια...
Όταν βρίσκεστε με το σύντροφό σας πηγαίνετε κατευθείαν στο ψητό ή αφιερώνετε χρόνο για αγκαλιές, χάδια και φιλιά σε διάφορα σημεία του σώματος, πριν προχωρήσετε στη συνουσία; Είναι σημαντικό, προκειμένου να φτάσετε σε οργασμό, να έχει προηγηθεί επαρκής διέγερση, που εκδηλώνεται κυρίως μέσω της κολπικής εφύγρανσης και της διεύρυνσης των τοιχωμάτων του κόλπου. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα βρεθείτε με το σύντροφό σας, ζητήστε του να σας κάνει στοματικό σeξ, να σας αγγίξει, να σας φιλήσει, να παίξει μαζί σας και αφεθείτε απολαμβάνοντας το κάθε άγγιγμα.

Μη ικανοποιητική σeξουαλική επαφή...
Υπάρχουν γυναίκες που δεν τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο κάνουν σeξ με το σύντροφό τους και οι ίδιες διστάζουν να ζητήσουν ανοιχτά αυτό που θέλουν να αλλάξει ή να διορθώσει. Αυτό είναι λάθος. Το σeξ γίνεται για την απόλαυση και των δύο γι' αυτό μην ντρέπεστε να διεκδικήσετε αυτό που επιθυμείτε.

Σχέση με το σύντροφο...
Έχετε σκεφτεί εάν σας ελκύει ερωτικά ο σύντροφός σας; Σας αρέσει; Τον φαντασιώνεστε; Τον ποθείτε; Το πώς νιώθετε για τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας επηρεάζει, όπως είναι λογικό και την σeξουαλική σας λειτουργία. Καλός ή κακώς, ο οργασμός δεν απαιτεί μόνο «τεχνική», αλλά είναι μία εγκεφαλική διαδικασία που επηρεάζεται άμεσα από τις σκέψεις και τα συναισθήματα που έχουμε. Έτσι, εάν δεν νιώθετε άνετα με το σύντροφό σας, εάν η σχέση σας είναι συγκρουσιακή και δεν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσά σας, εάν απουσιάζει η ψυχική επαφή, τότε είναι πιθανόν να μην καταφέρετε να αντλήσετε ευχαρίστηση και από το σeξουαλικό παιχνίδι.

Άγχος, στρες, κατάθλιψη...
Όταν παρουσιάζονται αυτές οι καταστάσεις, υπάρχει άμεση επίδραση στη σeξουαλική σας ζωή τις περισσότερες φορές, καθώς, βλέπετε την ερωτική σας επιθυμία να μειώνεται κατακόρυφα και τον οργασμό σας να σας αποχαιρετά. Βέβαια, μπορεί μία γυναίκα να μην έχει ερωτική επιθυμία, αλλά να φτάνει σε οργασμό, ωστόσο το πιο σύνηθες είναι αυτά τα δύο να συνυπάρχουν.
Σeξουαλική κακοποίηση...

Εάν μία γυναίκα έχει βιώσει κάποια έντονη τραυματική εμπειρία, όπως βιασμό η σeξουαλική παρενόχληση, είναι πιθανόν να επηρεαστεί και η οργασμική της ικανότητα, καθώς πιθανόν το σeξ να της προκαλεί αποστροφή.

Αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον, θρησκευτικές καταβολές, λανθασμένες αντιλήψεις για το σeξ και ανεπαρκής σeξουαλικής διαπαιδαγώγηση...

Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν στην πεποίθηση πως το σeξ είναι κακό, πως είναι μία ανήθικη πράξη και πως πρέπει να αποσκοπεί μόνο στην αναπαραγωγή και όχι στην ηδονή.
Οργανικά αίτια...

Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, όπως είναι οι ορμονικές μεταβολές, π.χ. λόγω της εμμηνόπαυσης, η χημειοθεραπεία, ο υποθυρεοειδισμός, κάποιος τραυματισμός της σπονδυλικής στήλης, η λήψη φαρμακευτικής αγωγής και κυρίως, αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, είναι μερικά από τα αίτια που δύνανται να επηρεάσουν την σeξουαλική επιθυμία, τη διέγερση και επομένως, τον οργασμό της γυναίκας.

Ο γυναικείος οργασμός είναι μία περίπλοκη λειτουργία και απαιτεί τόσο σωματική όσο και ψυχική συμμετοχή. Εάν νιώθετε ότι συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω παράγοντες και σας εμποδίζει να βιώσετε αυτό το συναίσθημα της ηδονικής απόλαυσης και ευχαρίστησης, καλό θα ήταν να αναζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού.
Ινστιτούτο Ψυχικής & Σeξουαλικής Υγείας, Θ. Ασκητή
Πηγή
Ινστιτούτο Θ. Ασκητή: 10 λόγοι που δε φτάνετε σε οργασμό... Reviewed by Joannas spot on 9:46 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.