Πεντάχρονος με τηλεπάθεια «σαστίζει» την επιστημονική κοινότητα (βίντεο)

Οι επιστήμονες ξεκίνησαν να μελετούν την εντυπωσιακή περίπτωση ενός πεντάχρονου «σοφού» που επιδεικνύει ικανότητες τηλεπάθειας.

Το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας στράφηκε στον μικρό Ράμζες Σανγκίνο από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια όταν η μητέρα του άρχισε να δημοσιεύει στο διαδίκτυο βίντεο που τον δείχνουν να μαντεύει τυχαία νούμερα σε κάρτες που δεν μπορούσε να δει.

O Ramses μαθαίνει ήδη επτά γλώσσες και είναι σε θέση να λύνει σύνθετες μαθηματικές εξισώσεις. Έχει διαγνωσθεί με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας.
Τα βίντεο που δημοσίευσε η μητέρα του διαδικτυακά τράβηξαν την προσοχή της νευροεπιστήμονα Δρ Νταϊάν Πάουελ, πρώην ακαδημαϊκό της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ με εκπαίδευση στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η Δρ Πάουελ υποστηρίζει ότι η τηλεπάθεια αποτελεί ίσως εναλλακτική μορφή επικοινωνίας μεταξύ ενός αυτιστικού παιδιού και των γονέων του, δεδομένου ότι, όπως η ίδια δηλώνει, ένα παιδί με αυτισμό «θέλει απεγνωσμένα να επικοινωνήσει μαζί τους, όμως δεν μπορεί».

Η νευροεπιστήμονας έχει εντάξει τον Ράμζες σε ένα πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα σχετικά με την τηλεπάθεια ώστε να μελετήσει σε βάθος τις μοναδικές του ικανότητες. Η ίδια έχει συναντήσει και άλλα παιδιά με αυτισμό που επιδεικνύουν ικανότητες τηλεπάθειας και τώρα επιθυμεί να εξετάσει το φαινόμενου σε ένα πιο ελεγχόμενο και οργανωμένο πλαίσιο.
[post_ad]
Η Δρ Πάουελ χαρακτηρίζει τον Ράμζες ως «ένα από τα πιο έξυπνα πεντάχρονα στον πλανήτη».
Η μητέρα του αγοριού ευελπιστεί πως θα βρεθεί ένα ειδικό σχολείο για τον Ράμζες, καθώς δεν κατάφερε να ενταχθεί ομαλά στο συμβατικό σχολείο. Στην αρχή η δασκάλα του τον είχε συμπαθήσει και τον φώναζε «μικρό καθηγητή», όμως η σχέση τους γρήγορα άλλαξε όταν ο Ράμζες άρχισε να διορθώνει την ορθογραφία και τα μαθηματικά της! Τότε και εκείνη άρχισε να τον απομονώνει από τα άλλα παιδιά και η μητέρα του τον απομάκρυνε από το σχολείο. Πλέον του παρέχει κατ' οίκον διδασκαλία.

Η Δρ Πάουελ ευελπιστεί πως θα εξασφαλίσει στον Ράμζες ένα είδος χορηγίας ώστε να μπορέσει να φοιτήσει σε ειδικό σχολείο για χαρισματικά αυτιστικά παιδιά. «Ο Ράμζες είναι ένας από τους κορυφαίους πέντε σοφούς στον κόσμο. Πρέπει να βρίσκεται σε ένα ειδικό σχολείο ώστε να αξιοποιηθεί η νοημοσύνη του και να αναπτύξει πλήρως τις δυνατότητές του», δηλώνει η επιστήμονας.
Πηγή
Πεντάχρονος με τηλεπάθεια «σαστίζει» την επιστημονική κοινότητα (βίντεο) Reviewed by Joannas spot on 7:35 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.