Τρύπημα στο λοβό του αφτιού: Γιατί είναι εξαιρετικά επικίνδυνο..

Μπορεί οι τάσεις της μόδας ανά περιόδους να «επιβάλουν» το τρύπημα στο πίσω μέρος του αφτιού, στο λοβό δηλαδή, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν σχετικά με την επικινδυνότητα της πρακτικής αυτής, ιδιαίτερα από τα άτομα μικρότερης ηλικίας.

Ο χόνδρος καθορίζει το σχήμα του εξωτερικού αφτιού. Διατηρείται ζωντανός απορροφώντας θρεπτικά συστατικά από έναν ειδικό ιστό που τον καλύπτει.
[post_ad]
Όπως επισημαίνουν, μία λοίμωξη στο πάνω μέρος του αφτιού μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του χόνδρου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει τελικά σοβαρή και μόνιμη παραμόρφωση.
Και αυτό γιατί η φλεγμονή ή λοίμωξη της επένδυσης του ιστού, μπορεί να έχει ως συνέπεια το ξεφλούδισμα του στρώματος που τρέφει το χόνδρο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να στερείται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα αντιβιοτικά δεν είναι αποτελεσματικά, αφού η παροχή αίματος δεν επαρκεί, για να παραδώσει το φάρμακο στο χόνδρο. Έτσι, αυτός σταδιακά καταστρέφεται.

Αντίθετα, ο λοβός του αφτιού έχει τη δικιά του παροχή αίματος και, αν μολυνθεί, ανταποκρίνεται σε γενικές γραμμές πολύ καλά στα αντιβιοτικά.
Πηγή
Τρύπημα στο λοβό του αφτιού: Γιατί είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.. Reviewed by HEALING EFFECT on 11:19 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.