Λαχατριστό και πανεύκολο Κέικ με υγρή σοκολάτα..

Υπέροχο, υγρό, λιωμένο κέϊκ σοκολάτας. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό υπέροχο κέϊκ που σίγουρα θα σας ξετρελάνει.
Υλικά συνταγής

115 γρ. φούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε κομμάτια

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1/4 κ.γ. αλάτι

3 μεγάλα αυγά

3 κ.σ. λικέρ αρεσκείας σας

2 καψουλίτσες βανίλιας

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα και μικρές φράουλες για γαρνίρισμα
[post_ad]
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζετε τη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο ράφι. Βουτυρώνετε 6 πυρίμαχα φορμάκια χωριτηκότητας 110 γρ. περίπου το ένα και τα βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί. Βράζετε νερό τόσο που όταν το βάλετε στο ταψί με τα φορμάκια να τα σκεπάζει μέχρι τη μέση. Αφήστε το νερό να κοχλάζει στη κατσαρόλα μέχρι να φτιάξετε το μείγμα του κέϊκ.
Εν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα προσθέτετε το βούτυρο και τη κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα 3′ περίπου. Κατεβάζετε το σοκολατένιο μείγμα από τη φωτιά.

Σε μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν 1 λεπτό περίπου. Προσθέτετε το λικέρ, τη βανίλια και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Μοιράζετε το μείγμα ισόποσα στα φορμάκια, που ήδη έχετε βάλει μέσα στο ταψί, γεμίζοντάς τα κατά τα 2/3. Ρίχνετε πολύ προσεκτικά το κοχλαστό νερό στο ταψί.
Ψήνετε τα κεκάκια για 14′-16′ . Τα βγάζετε από το φούρνο και το κοχλαστό νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν για 2 λεπτά. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και φρούτα εποχής [φράουλες, μπανάνες] και τα σερβίρετε ζεστά.
Πηγή
Λαχατριστό και πανεύκολο Κέικ με υγρή σοκολάτα.. Reviewed by Joannas spot on 2:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.