Tι θα συμβεί στον οργανισμό σου αν κόψεις για έναν μήνα τη ζάχαρη και το αλκοόλ!

Γιατί κάτι που είναι τόσο νόστιμο πρέπει να είναι και τόσο... κακό; Αμαρτωλό; Οπως η ζάχαρη και το αλκοόλ...

Και τα δύο, και η ζάχαρη την οποία καταναλώνουν όλοι, από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένοι, αλλά και το αλκοόλ, δημιουργούν κάτι σαν εξάρτηση. Αν όμως διακοπεί η κατανάλωσή τους, όλες οι έρευνες καταλήγουν στο ότι τα αποτελέσματα που μπορεί να διαπιστώσει κανείς στον εαυτό του, το σώμα του, τον οργανισμό του μοιάζουν... μαγικά!

Αυτό τουλάχιστον εξομολογείται ένας Ολλανδός που δοκίμασε να μην καταναλώνει ζάχαρη, αλκοόλ και επεξεργασμένα τρόφιμα για έναν μήνα.
[post_ad]
Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσει το... πείραμά του έκανε ένα τσεκ απ, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπίστωσε ότι σε γενικές γραμμές ήταν υγιής, αν και είχε τη χοληστερίνη του λίγο... τσιμπημένη.

Τα τρόφιμα που μπορούσε να φάει ήταν φρέσκα φρούτα και λαχανικά, λιπαρά ψάρια, ξηροί καρποί, αυγά και γιαούρτι.

Επρεπε να αποφύγει τρόφιμα όπως πίτσα, χάμπουργκερ και φυσικά μπύρα, κρασί, σοκολάτες και... ποπ κορν. Αλλά όχι μόνο... Και αυτό γιατί πολλά τρόφιμα, που δεν φαντάζεται κανείς, περιέχουν ζάχαρη: Ο πελτές ντομάτας, το κρύο τσάι, οι σος και ο κατάλογος δεν έχει τέλος...

Μετά από έναν μήνα διατροφής με πράγματα απλά και αγνά, δίχως ίχνος ζάχαρης, οι εξετάσεις... μίλησαν: Η χοληστερίνη (αν και δεν είχε κόψει τα λιπαρά) είχε πέσει, το ίδιο και η πίεση, ενώ είχε εξαφανιστεί αυτή η ελαφριά αίσθηση δυσφορίας που αισθανόταν ορισμένα απογεύματα.

Ενας μήνας δηλαδή χωρίς ζάχαρη ήταν αρκετός για να λύσει τα... μέσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πάνω κάτω όλοι.

Οσο για το αν υπήρχε κάτι αρνητικό σε όλο αυτό; Κάποια μικρά σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή του στην αρχή...
Πηγή
Tι θα συμβεί στον οργανισμό σου αν κόψεις για έναν μήνα τη ζάχαρη και το αλκοόλ! Reviewed by Joannas spot on 8:08 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.