Μπισκότα με 3 υλικά! Μια θρεπτική, γρήγορη & νόστιμη συνταγή..

Γράφει η Αγγελική,
Νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκινήσω μια καινούργια στήλη στο blog(cookika.com), όπου θα αναφέρομαι στις εμμονές που έχω κατά καιρούς με κάποια υλικά. Ειδικά τον τελευταίο καιρό θεωρώ ότι παθιάζομαι περισσότερο και το μυαλό μου μπαίνει σε μια υπερδιέγερση και αναγνωρίζει με μεγαλύτερη ευκολία εικόνες και λέξεις κλειδιά που περιέχουν το "μαγικό" υλικό.

Και σε ποιο υλικό αφορά αυτή η εμμονή; Στο βούτυρο ξηρών καρπών. Εντάξει, με μια μικρή προτίμηση στο φυστικοβούτυρο ίσως...όχι όμως σε αυτή την συνταγή.

Αυτή την φορά χρησιμοποίησα το βούτυρο με αμύγδαλα, κάσιους και σκόνη καφέ που έφτιαξα πρόσφατα και πάλευα κάθε φορά που το έβλεπα μπροστά μου να μην το φάω με το κουταλάκι.

Είχα και κάποιες υπερ-ώριμες μπανάνες, μου μπήκαν και ιδέες μετά την αναφορά της Green Mixer, στο "δράμα" του food blogger με τις παραγινωμένες μπανάνες και είπα να φτιάξω μπισκοτάκια.

Και τώρα, που το έτερο ήμισυ ξεκίνησε σχολείο, φτιάχνουμε και εμείς school lunch, το οποίο πρέπει να είναι κάτι νόστιμο, θρεπτικό και να τρώγεται στα πολύ γρήγορα, ίσα ίσα μέχρι να αλλάξει τάξεις στα διαλείμματα.
[post_ad]
Τα μπισκότα αυτά είναι ο πιο απλός και εύκολος τρόπος να αξιοποιήσουμε τις μαύρες μαλακές μπανάνες που έχουμε στην φρουτιέρα μας. Έχουν μόνο τρία υλικά, που σίγουρα υπάρχουν στο ντουλάπι μας και σε λιγότερα από μια ώρα είναι έτοιμα. Όσο πιο ώριμες και γλυκές οι μπανάνες μας τόσο καλύτερα, γιατί στην συνταγή δεν χρησιμοποιούμε καθόλου ζάχαρη. Μπορείτε αντί για βούτυρο αμυγδάλου να χρησιμοποιήσετε ταχίνι ή φυστικοβούτυρο με τα αντίστοιχα, νόστιμα πάντα, αποτελέσματα στην γεύση των μπισκότων.

Καλή επιτυχία!


Μπισκότα Με 3 Υλικά

Υλικά:
Για περίπου 30 μπισκότα

3 πολύ ώριμες μπανάνες
1/2 κούπα σκόνη κακάο
1/2 κούπα ταχίνι ή φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου

Προαιρετικά για πασπάλισμα:
Cacao nibs
Ανθός αλατιού

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς.

Σε ένα μπολ, λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες. Προσθέτουμε το κακάο και το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Εάν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε κακάο για να σφίξει.
Σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα, αφήνοντας μικρή απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα (δεν απλώνουν στο ψήσιμο).
Πασπαλίζουμε, εάν επιθυμούμε με ανθό αλατιού και cacao nibs, και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τα αφαιρέσουμε από την λαδόκολλα.

Σημείωση: Ανάλογα την υγρασία που έχει το μείγμα, οι χρόνοι ψησίματος ποικίλλουν. Όσο πιο παχύρρευστο τόσο μικρότερος χρόνος απαιτείται. Οπότε, έχετε το νου σας στον φούρνο και ελέγχετε τα μπισκότα μέχρι να φουσκώσουν, να σταθεροποιηθούν και να ξεκολλάνε οι άκρες τους από την λαδόκολλα.

Καλή απόλαυση!
©Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε τα κείμενα ή τις φωτογραφίες μου χωρίς την έγκρισή μου, ζητήστε την άδειά μου.Το περιεχόμενο αυτού το blog, συμπεριλαμβανομένων των κειμένων και των φωτογραφιών προστατεύεται από copyright και είναι πνευματική ιδιοκτησία μου.
Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου θα με βρείτε στο cookika@hotmail.com.
cookika.com
Μπισκότα με 3 υλικά! Μια θρεπτική, γρήγορη & νόστιμη συνταγή.. Reviewed by Joannas spot on 6:30 μ.μ. Rating: 5

1 σχόλιο:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.