Προσοχή:Πότε να αντικαταστήσεις τα αντικολλητικά σου σκεύη ώστε να μην απειληθεί η υγεία σου!

Τα αντικολλητικά σκεύη είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς προσφέρουν υγιεινό, γρήγορο και εύκολο μαγείρεμα.
Πολλοί είναι αυτοί ωστόσο που αποφεύγουν να τα χρησιμοποιήσουν, καθώς έχουν επιφυλάξεις για την καταλληλότητά τους.

Ο αμερικανικός οργανισμός για την περιβαλλοντική προστασία (United States Environmental Protection Agency - EPA) εξέδωσε πρόσφατα πιο αυστηρούς περιορισμούς για τη χρήση των υπερφθιοριωμένων υδρογονανθράκων (PFCs), που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των αντικολλητικών σκευών.

Σε εργαστηριακή έρευνα σε πειραματόζωα, το συστατικό υπερφθορο-οκτανοϊκό οξύ (PFOA), σχετίστηκε με αυξημένη εμφάνιση όγκων στο ήπαρ, το πάγκρεας και τους όρχεις καθώς και με μειωμένη γονιμότητα.

Το συγκεκριμένο χημικό χρησιμοποιείται στην αντικολλητική επίστρωση των σκευών. Σύμφωνα με την ΕΡΑ, τα PFC είναι επικίνδυνα για τα πειραματόζωα, κανείς συνεπώς δεν μπορεί να αποκλείσει τις βλαβερές επιπτώσεις στον άνθρωπο.
[post_ad]
Τι ισχύει όμως για τα αντικολλητικά σκεύη;
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Food Additives and Contaminents έλεγξε 26 αντικολλητικά σκεύη υπό ακραίες συνθήκες και κατέληξε πως κανένα τους δεν απελευθέρωσε βλαβερά χημικά. Η χρήση της αντικολλητικής επίστρωσης θεωρείται ασφαλής καθώς μέρος της διαδικασίας παρασκευής τους συμπεριλαμβάνει τη θέρμανση της επίστρωσης σε υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των βλαβερών χημικών προτού τα σκεύη φτάσουν στη γραμμή παραγωγής.

Παρόλα αυτά, αν θέλετε να είστε σίγουροι όταν χρησιμοποιείτε τα αντικολλητικά σας σκεύη, να μαγειρεύετε σε μέτρια ή χαμηλή θερμοκρασία.
Αν παρατηρήσετε ότι κάποιο έχει γρατζουνιές ή έχει ξεφλουδίσει καλό είναι να το αντικαταστήσετε, καθώς χάνει την αντικολλητική και άρα φιλική προς την υγεία ιδιότητά του.
Πηγή
Προσοχή:Πότε να αντικαταστήσεις τα αντικολλητικά σου σκεύη ώστε να μην απειληθεί η υγεία σου! Reviewed by HEALING EFFECT on 1:13 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.