Πώς να καλύψετε τις άσπρες τρίχες στο σπίτι..

Οι γκρίζες και οι άσπρες τρίχες που άνδρες και γυναίκες αποκτούμε γύρω στα 40 δεν είναι και τόσο ωραίο θέαμα. Οι περισσότεροι τις συσχετίζουν με τα γεράματα και θεωρούν ότι πλέον έχουν γεράσει. Εάν έχετε αρχίσει να βρίσκετε άσπρες τρίχες στα μαλλιά σας, ή εάν θέλετε να καλύψετε τις άσπρες τρίχες, διαβάστε τον τρόπο στο παρακάτω άρθρο.

Τι κάνει τα μαλλιά να ασπρίζουν;
Είναι ξεκάθαρα σημάδι ότι μεγαλώνουμε, αν και μερικοί ασπρίζουν πριν τα 35 τους. Είναι πιο εμφανείς σε όσους έχουν μαύρα ή σκούρα καστανά μαλλιά, αφού η αντίθεση είναι μεγαλύτερη. Όπως συμβαίνει και με τις ρυτίδες, οι περισσότεροι προσπαθούμε να καλύψουμε τις άσπρες τρίχες. Αν και είναι αδύνατο να τις αποφύγετε εντελώς, υπάρχουν λύσεις που θα καθυστερήσουν την εμφάνισή τους και εμείς θα σας δείξουμε πώς να καλύψετε τις άσπρες τρίχες μόνοι σας στο σπίτι.

Η πάροδος του χρόνου είναι λοιπόν η βασική αιτία για τα άσπρα μαλλιά. Τα γονίδια που κληρονομήσαμε από τη μητέρα μας ευθύνονται για την ηλικία στην οποία θα εμφανίσουμε τις πρώτες άσπρες τρίχες. Για παράδειγμα, εάν η μητέρα σας είχε πολλά άσπρα μαλλιά στα 40 της, πιθανότατα θα αποκτήσετε και εσείς λευκές τρίχες στα 40 ή λίγο πιο νωρίς. Οι λευκές τρίχες προκαλούνται από έλλειψη μελανίνης, της φυσικής χρωστικής ουσίας που δίνει στα μαλλιά το χρώμα τους. Ορισμένοι παράγοντες, όπως το άγχος, το στρες και οι ανθυγιεινές συνήθειες μπορούν να επισπεύσουν τη διαδικασία και να αποκτήσετε άσπρες τρίχες νωρίτερα από ότι περιμένατε με βάση την ηλικία που τις απέκτησε η μητέρα σας. Σύμφωνα με μια θεωρία που δεν έχει επιβεβαιωθεί πλήρως, η αυξημένη κατανάλωση κατεργασμένων αλεύρων και κατεργασμένης ζάχαρης είναι άλλη μια αιτία.

Οι λευκές τρίχες είναι συχνότερες στις γυναίκες από ότι στους άντρες και συνήθως εμφανίζονται νωρίτερα στις γυναίκες επίσης. Οι περισσότερες τις καλύπτουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Θεραπείες για να καθυστερήσετε τα γκρίζα μαλλιά
Με τη βοήθεια αυτών των θεραπευτικών μεθόδων, μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνιση των μαλλιών σας ενώ συγχρόνως θα επιβραδύνετε την απώλεια του χρώματος από την κάθε τρίχα. Θα σας βοηθήσουν επίσης να ενυδατώσετε και να δυναμώσετε τα μαλλιά σας. Εάν έχετε πρόωρα γκρίζα, όπως είπαμε παραπάνω ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η κληρονομικότητα. Αρχίστε να τρώτε περισσότερους ξηρούς καρπούς, όσπρια, τροφές ολικής άλεσης, αρακά και αβοκάντο. Διαβάστε παρακάτω τις καλύτερες μεθόδους για να καλύψετε τις άσπρες τρίχες στο σπίτι:

Φασκόμηλο
Το φασκόμηλο ενδείκνυται για τους καστανούς και τις καστανές. Το φασκόμηλο έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και εφαρμογές. Φτιάξτε ένα αφέψημα με μια χούφτα φύλλα φασκόμηλου και μια ακόμη χούφτα φύλλα μαύρου τσαγιού, προσθέτοντάς τα σε μισό λίτρο νερό που βράζει. Αφήστε το να κρυώσει και χρησιμοποιήστε το για να πλύνετε τα μαλλιά σας, χωρίς να το ξεβγάλετε.
[post_ad]
Δενδρολίβανο
Εάν έχετε σκουρόχρωμα μαλλιά, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες του δεντρολίβανου φτιάχνοντας ένα τσάι από δενδρολίβανο. Φτιάξτε το με τέσσερις κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο τις οποίες θα προσθέσετε σε μισό λίτρο νερό. Το μείγμα θα δυναμώσει τις ρίζες των μαλλιών και θα κάνει καλό στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι με στόμιο ψεκασμού και ψεκάστε ολόκληρη την επιφάνεια των μαλλιών. Μετά από λίγες μόνο εφαρμογές, τα μαλλιά σας θα σκουρύνουν.

Χαμομήλι και κουρκουμάς
Τα δύο αυτά βότανα που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε στην κουζίνα ενδείκνυνται για ξανθά μαλλιά. Θα δώσουν στα μαλλιά σας μια ξανθή λάμψη που θα καλύψει τα γκρίζα. Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας χαμομήλι σε ένα λίτρο βραστό νερό, σουρώστε και χρησιμοποιήστε το για να πλύνετε τα μαλλιά. Εάν θέλετε να δώσετε το χρώμα του μελιού στα μαλλιά σας, προσθέστε και δυο κουταλιές της σούπας κουρκουμά.

Αβοκάντο και έλαιο αργκάν ή καρύδας
Αυτά τα φυσικά συστατικά είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι στον αγώνα κατά των γκρίζων μαλλιών και θα καθυστερήσουν την εμφάνισή τους. Επιπλέον, τα έλαια αυτά είναι φυσικά ενυδατικά. Ανακατέψτε τα τρία αυτά συστατικά για να δημιουργήσετε μια μάσκα μαλλιών. Αφήστε την να ενεργήσει για 20 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Μανόλια
Το αφέψημα της μανόλιας κρύβει αποτελεσματικά τα γκρίζα μαλλιά. Απλά ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας φύλλα ή λουλούδια μανόλιας με μια κούπα ζεστό νερό. Όταν κρυώσει, σουρώστε και βρέξτε τα μαλλιά σας, μετά το λούσιμο. Θα σκουρύνει τις γκρίζες τρίχες και θα κάνει τα μαλλιά σας πιο ομοιόμορφα.

Φυσικές μέθοδοι για να κρύψετε τα γκρίζα μαλλιά
Εκτός από τις παραπάνω μεθόδους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω συνταγές, που περιλαμβάνουν καθημερινά συστατικά που μάλλον έχετε ήδη στο σπίτι.

Αβγό, φύλλα καρυδιάς, καρύδια και δενδρολίβανο
Θα χρειαστείτε 2 φύλλα καρυδιάς, 5 καρύδια σε σκόνη, 1 αβγό και μία χούφτα δενδρολίβανο. Ανακατέψτε τα όλα μαζί για να φτιάξετε μια πάστα που θα χρησιμοποιήσετε σαν μάσκα μαλλιών. Αφήστε την να δράσει για μία ώρα και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Χρησιμοποιήστε την μία φορά την εβδομάδα.

Δενδρολίβανο και φασκόμηλο
Θα χρειαστείτε τρεις κουταλιές της σούπας από το κάθε βότανο, κατά προτίμηση φρέσκο και ένα ποτήρι βραστό νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κάτσει για δέκα λεπτά. Αφού κρυώσει, σουρώστε και ξεπλύνετε μετά το λούσιμο. Μην ξεπλένετε με νερό.

Χέννα και χυμός λεμονιού
Τα μόνα δύο συστατικά που θα χρειαστείτε είναι τρείς κουταλιές της σούπας χέννα και μία κουταλιά χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά. Θα δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη πάστα. Εφαρμόστε την στα μαλλιά και καλύψτε τα με σελοφάν. Αφηστε το μείγμα να δράσει για τρεις ώρες και έπειτα ξεπλύνετε καλά. Η χέννα θα δώσει στα μαλλιά σας έναν κόκκινο τόνο εάν επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές.
meygeia.gr
Πώς να καλύψετε τις άσπρες τρίχες στο σπίτι.. Reviewed by Joannas spot on 5:11 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.