6+1 λόγοι για να πιείτε νερό με αγγούρι!

Το νερό με το αγγούρι είναι τόσο δροσιστικό και υγιεινό, αλλά έχει υποτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο αυτό το ρόφημα μπορεί να αποδίδει περισσότερα οφέλη από ό,τι το διάσημο νερό με λεμόνι. Και επειδή οι περισσότεροι θέλουμε να χάσουμε κιλά, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε ευεξία και ενέργεια, δείτε παρακάτω τους πιο βασικούς λόγους για να πίνετε νερό με αγγούρι σε καθημερινή βάση.

Αποτρέπει τις ελλείψεις των θρεπτικών συστατικών

Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν μπορούμε να αποφύγουμε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων. Όλο και μερικά πατατάκια θα τσιμπολογήσουμε, παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία, έτσι δεν είναι; Όμως τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν έχουν βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, που είναι απαραίτητα για την υγεία και την ευεξία του οργανισμού. Το νερό με αγγούρι λοιπόν μπορεί να είναι μια πολύ καλή λύση, γιατί προσφέρει αρκετά θρεπτικά συστατικά και είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C και μαγγανίου, για να έχουμε μια καλύτερη υγεία.

Συμβάλει στην απώλεια κιλών

Το νερό με το λεμόνι δεν είναι το μοναδικό ποτό που βοηθάει στην απώλεια βάρους. Το νερό με αγγούρι δεν περιέχει θερμίδες, είναι αναζωογονητικό και καταστέλλει την όρεξη. Μη ξεχάσετε στο τέλος να καταναλώσετε τα αγγούρια που έχετε προσθέσει, γιατί είναι ένα από τα πιο ενυδατικά λαχανικά, αφού έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.
[post_ad]
Αποτοξινώνει τον οργανισμό

Το νερό έτσι κι αλλιώς βοηθάει στην αποβολή των τοξινών από το σώμα μας, με τη προσθήκη όμως και άλλων συστατικών, όπως είναι το αγγούρι, μπορείτε να το μετατρέψετε στο πιο ισχυρό ρόφημα αποτοξίνωσης.

Προλαμβάνει τις χρόνιες παθήσεις

Το πόσιμο νερό με αγγούρι βοηθάει στη πρόληψη του διαβήτη, της νόσου του Alzheimer και γενικά προλαμβάνει πολλές χρόνιες παθήσεις. Τα αγγούρια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τις γνωστές ελεύθερες ρίζες και κατ επέκταση τη πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση πολλών ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία.

Βοηθάει στην υγεία της καρδιάς

Σύμφωνα με την American Heart Association, οι καρδιακές παθήσεις είναι η πιο βασική αιτία θανάτου στην Αμερική. Η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής μαζί με τη σωματική άσκηση μπορούν να αποτρέψουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Έτσι και το νερό με αγγούρι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης του αίματος, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων.

Βελτιώνει την υγεία των οστών

Η οστεοπόρωση είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ασθένειες και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και στα παιδιά. Αυτή η σοβαρή ασθένεια μπορεί να δημιουργήσει έντονους πόνους, ακόμα και να θέσεις σε κίνδυνο τη ζωή σας. Ενώ το ίδιο το νερό με αγγούρι δεν θεραπεύει την οστεοπόρωση, παρόλα αυτά βοηθάει να έχετε γερά και υγιή οστά, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Κ.

Διατηρεί μια λαμπερή επιδερμίδα

Ένα ξηρό δέρμα σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Και ενώ μπορεί να έχετε κάνει τα πάντα για να αποφύγετε τη ξηροδερμία, ωστόσο η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ηλιακή ακτινοβολία και οι αλλαγές του καιρού επηρεάζουν την επιδερμίδα σας. Πίνοντας νερό με αγγούρι, διατηρείτε τι δέρμα σας υγιές και ενυδατωμένο. Και αυτό συμβαίνει λόγω της βιταμίνης Β5, η οποία βοηθάει την επιδερμίδα να λάμψει πραγματικά.

Τώρα που μάθετε τα οφέλη του νερού με το αγγούρι, τι περιμένετε; Φτιάξτε το δικό σας ρόφημα προσθέτοντας εκτός από νερό και αγγούρι, λεμόνι ή λάιμ για να βελτιώσετε τη γεύση του και να αυξήσετε τα οφέλη. Και μη ξεχνάτε στο τέλος να τρώτε τα ωμά λαχανικά που έχετε βάλει στο ποτό σας.
www.jenny.gr
6+1 λόγοι για να πιείτε νερό με αγγούρι! Reviewed by Joannas spot on 12:03 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.