Καριόκες διαίτης με ελάχιστες θερμίδες..Πεντανόστιμο γλύκισμα χωρίς ενοχές.

Μια συνταγή για καριόκες διαίτης, με ελάχιστες θερμίδες, με φυσικό γλυκαντικό stevia, για να μπορείτε να απολαύσετε άφοβα το αγαπημένο σας γλύκισμα χωρίς το φόβο των θερμίδων…

Υλικά συνταγής
Υλικά για 45 κομμάτια: *

125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα [1 σοκολάτα] κομμένη σε μικρά κομματάκια
300 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
250 γρ. γλυκαντικό stevia
250 ml  νερό
85 γρ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
1-2 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
450 γρ. μπισκότα Pettit beurre ολικής άλεσης ή digestive χωρίς ζάχαρη
900 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το νερό και το γλυκαντικό stevia και αφήνουμε το να σιγοβράσει για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
[post_ad]
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα σε κομματάκια με τα χέρια, τα καρύδια και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να ενσωματωθούν.
Παίρνουμε μια λαδόκολα ή αλουμινόχαρο βάζουμε το 1/3 του μείγματος και κάνουμε ένα σφιχτό «μπαστουνάκι» ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα σχηματίζοντας 3 κυλίνδρους. Τους  βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν πολύ καλά.

Όταν κρυώσουν πολύ καλά λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βγάζουμε ένα-ένα τα ρολά  από το ψυγείο, και τα κόβουμε σε φέτες ή με κουπ πατ σε σχέδια που θέλετε. Βουτάμε κάθε φέτα στη σοκολάτα κουβερτούρα και τοποθετούμε τα σε ένα ταψί ή σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν και τα 3 μπαστουνάκια. Διατηρούνται στο ψυγείο.
* Με τις ποσότητες που αναφέρουμε βγαίνουν 45-50 κομμάτια. [15-17 φέτες από κάθε μπαστουνάκι]. Μειώστε τις ποσότητες στο ήμισυ για λιγότερα κομμάτια.
sintayes.gr
Καριόκες διαίτης με ελάχιστες θερμίδες..Πεντανόστιμο γλύκισμα χωρίς ενοχές. Reviewed by Joannas spot on 12:17 μ.μ. Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Πανακριβη συνταγη.. Επισης δεν λεει τι αναλογια να εχει η στεβια με τη ζαχαρη, ειναι καποιες 1:1 αλλες 10:1 και αλλες 100:1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.