Μια παραδοσιακή πεντανόστιμη συνταγή για το Κιουνεφέ το Λιβανέζικο!

Γράφει ο Τόνι Νζέιμ
Υλικά για 15 μερίδες:

500 γρ. τυρί ρικότα
400 γρ. μοτσαρέλα
1 πακέτο (500 γρ) κατεψυγμένο ψιλοκομμένο φύλλο κανταϊφιού
1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος, λιωμένο και ζεστό
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι κοπανισμένα φιστίκια Αιγίνης, για το γαρνίρισμα
3 φλιτζάνια σιρόπι Άτερ

Εκτέλεση
Εκ των προτέρων, να έχουμε προετοιμάσει το σιρόπι και να είναι στη συντήρηση του ψυγείου, πριν το κιουνεφέ βγει από το φούρνο.
Περίπου μία ώρα πριν το μαγείρεμα, αφαιρούμε το φύλλο κανταϊφιού από την κατάψυξη για να ξεπαγώσει καλά.
Παίρνουμε ένα ταψί στρογγυλό με διάμετρο 30 εκατοστών
Λιώνουμε το βούτυρο γάλακτος και αλείφουμε καλά με ένα πινέλο τη βάση του ταψιού και τα τοιχώματα του.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 ° C.
Ανοίγουμε το κανταΐφι, το κόβουμε σε 4 ίσα τμήματα και τα χτυπάμε στο μούλτι στην χαμηλή ένταση, να γίνουν χοντρά τρίμματα.
Τοποθετούμε το τριμμένο κανταΐφι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε σταδιακά το υπόλοιπο ζεστό βούτυρο από πάνω. Χρησιμοποιούμε όλο το βούτυρο γάλακτος διαφορετικά η ζύμη θα είναι στεγνή ή θα σας κολλήσει στο ταψί. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, ανακατεύουμε καλά το μείγμα βούτυρο και κανταΐφι.
[post_ad]
Τρίβουμε τη μοτσαρέλα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ρικότα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη πάνω από τα τυριά και ανακατέψτε τα απαλά όλα μαζί.
Απλώνουμε τη μισή ή λίγο περισσότερο ζύμη στο πάτο του ταψιού και πιέζουμε καλά ανεβάζοντας τις πλευρές ελαφρά στα τοιχώματα του ταψιού. Θα έχει μια μορφή μεγάλης τάρτας.
Προσθέτουμε μείγμα τυριών, απλώνοντας το ομοιόμορφα και πιέζοντας για να καλύψει  και να γεμίσει πλήρως το ταψί και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι πιέζοντας απαλά.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 έως 35 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η ζύμη και ροδίσει ελαφρά.
Αφαιρούμε από το φούρνο το κιουνεφέ και κουνήστε το ελαφρά για να διαχωριστεί από τις πλευρές του ταψιού. Αν δεν διαχωριστεί, το κάνουμε με ένα μαχαίρι. Η στιγμή της αλήθειας:Αναποδογυρίζουμε το ζεστό κιουνεφέ σε μια πιατέλα.
Η ζύμη στο κιουνεφέ πρέπει να είναι ελαφρώς πορτοκαλί και τραγανή. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω στη ζεστή ζύμη μέχρι το κιουνεφέ είναι κορεσμένο και γυαλιστερό. Διατηρούμε το υπόλοιπο σιρόπι σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
Κόβουμε το κιουνεφέ σε τετράγωνα κομμάτια, 5 x 5 εκατοστών ή μεγαλύτερα. Γαρνίρουμε με τα φιστίκια και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό. Ότι περισσέψει μπορεί να αποθηκευτεί μέχρι και τέσσερις μέρες στο ψυγείο και ζεσταθεί στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Tips: Αν δεν σας αρέσει όμως το άρωμα του ροδόνερου και του ανθόνερου, απλά μην το προσθέσετε. Στη Μέση Ανατολή, οι άνθρωποι δεν φτιάχνουν συνήθως το κιουνεφέ (κνέφε το αποκαλούν στο Λίβανο) στο σπίτι. Το κιουνεφέ είναι μια ευκαιρία να βγούνε έξω. Η γνήσια συνταγή περιέχει τυρί akkawi (700 γρ) αντί για ρικότα. Μπορείτε να το βρείτε μόνο σε καταστήματα με αραβικά προϊόντα. Το σιρόπι άτερ που είναι στη παραδοσιακή συνταγή, του ταιριάζει υπέροχα. Συνταγή για παραδοσιακό λιβανέζικο κιουνεφέ (κνέφε) κανταΐφι με μοτσαρέλα. Ένα από τα πιο νόστιμα ανατολίτικα γλυκά με σιρόπι.
mydiatrofi.gr
Μια παραδοσιακή πεντανόστιμη συνταγή για το Κιουνεφέ το Λιβανέζικο! Reviewed by Joannas spot on 7:24 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.