Η σπουδαιότητα της Αυτοεκτίμησης!

Η σπουδαιότητα της Αυτοεκτίμησης!
Aυτοεκτίμηση είναι ιδέα, στάση, συναίσθημα, εικόνα και εξωτερικεύεται με τη συμπεριφορά. Αυτοεκτίμηση είναι η ικανότητα να δίνεις αξία στον εαυτό σου και να τον μεταχειρίζεσαι με αξιοπρέπεια, με αγάπη και αλήθεια. Όποιος αγαπιέται είναι επιδεκτικός αλλαγής .
Aπόσπασμα από το βιβλίο της Βιρτζίνια Σατίρ « Πλάθοντας ανθρώπους»

Η σημασία της  υψηλής αυτοεκτίμησης

Σημαντική συνθήκη  για ό,τι συμβαίνει εντός και στις ανάμεσα σχέσεις των ανθρώπων  είναι η αυτοεκτίμηση του καθενός.  Ακεραιότητα, ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, συμπόνια, αγάπη και ικανότητα-όλα πηγάζουν χωρίς δυσκολία απ’τους ανθρώπους που η αυτοεκτίμησή τους βρίσκεται σε καλό επίπεδο.

Αισθανόμαστε πως μας υπολογίζουν,  πιστεύουμε στις ικανότητες μας. Συνειδητοποιώντας τη δική μας αξία, αναγνωρίζουμε και την αξία των άλλων. Εκπέμπουμε εμπιστοσύνη. Γνωρίζουμε επίσης πως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάτι για αυτό  που αισθανόμαστε.

Όταν οι  άνθρωποι νιώθουν πως είναι ανεπαρκής, πιστεύουν πως οι άλλοι θα τους ξεγελάσουν, θα τους απορρίψουν και θα τους υποτιμήσουν. Έτσι αυθυποβάλλονται ως θύματα.  Καθώς περιμένουν το χειρότερο, το προκαλούν και συνήθως το βιώνουν. Για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, δημιουργούν εναν τοίχο δυσπιστίας και βουλιάζουν μέσα σε ένα τρομακτικό συναίσθημα μοναξιάς και απομόνωσης.

Έτσι, όντας απομονωμένοι, αδιαφορούν για τον εαυτό τους και για τους άλλους.  Είναι δύσκολο να δουν και να σκεφτούν καθαρά και επομένως έχουν την τάση να παραγκωνίζουν και να υποτιμούν τους άλλους.


Η σπουδαιότητα της Αυτοεκτίμησης! Reviewed by Joannas spot on 1:31 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.