Οι ψυχικές αιτίες των ασθενειών, Ημικρανίες..τι κρύβουν;

Όταν κάποια ασθένεια ή δυσλειτουργία εκδηλώνεται, το σώμα μας επικοινωνεί μαζί μας για να μας πει ότι ο τρόπος σκέψης μας(υποσυνείδητος) δεν βρίσκεται σε αρμονία με ότι είναι ωφέλιμο για την ύπαρξη μας. Η ασθένεια αποτελεί οδηγό για την αλλαγή στο σύστημα των πεποιθήσεών μας, αποτελεί επίσης και προειδοποίηση ότι έχουμε αγγίξει τα όρια των ψυχολογικών και σωματικών μας ορίων.Η κοινή ημικρανία είναι σοβαρός, επανεμφανιζόμενος πονοκέφαλος, ο οποίος συνήθως επηρεάζει τη μια πλευρά του κεφαλιού και χαρακτηρίζεται από έντονο πόνο που συχνά συνοδεύεται" από ναυτία, εμετούς και οπτικές διαταραχές
Κλασικός τόπος είναι μια κοινή ημικρανία με αύρα. Η αύρα επιφέρει θολή όραση, συγκεχυμένη σκέψη, εξάντληση, ανησυχία και μούδιασμα ή «μυρμήγκιασμα» στη μία πλευρά του σώματος.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Οι ημικρανίες συνδέονται άμεσα με το ΕΙΝΑΙ. Συμβαίνουν  συχνά σε άτομα που δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να ζουν σύμφωνα με την αληθινή τους φύση. Αν, για παράδειγμα, ένας έφηβος ονειρεύεται να γίνει καλλιτέχνης, επιτρέπει όμως στον εαυτό του να επηρεαστεί από τους γονείς του και να διαλέξει άλλη εργασία, ενδέχεται να υποφέρει από ημικρανίες ενόσω δεν αφήνει ελεύθερο τον εαυτό του να είναι αυτό που θέλει να ΕΙΝΑΙ.

Οι ημικρανίες μπορεί να εμφανιστούν όταν αισθάνεστε ενοχές επειδή τολμήσατε να κάνετε ερωτήσεις σε αυτούς που σας επηρεάζουν. Μπορεί να μην έχετε καν πλήρη συνείδηση για τις πραγματικές σας επιθυμίες, μέχρι του σημείου να ζείτε στη σκιά κάποιου άλλου. Πόσες φορές ακούτε τον εαυτό σας να λέει «Δεν μπορώ να είμαι αυτό που θέλω»; Αν υποφέρετε από ημικρανίες, ρίξτε μια ματιά στη σεξουαλική σας σχέση. Είναι πολύ πιθανό να έχετε δυσκολίες και σε αυτό τον τομέα επειδή δεν επικοινωνείτε με τη δύναμή σας για να ρυθμίσετε τη ζωή σας, η οποία αντανακλάται στα σεξουαλικά σας όργανα.

ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Κάντε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση: «Αν όλες οι καταστάσεις που με περιβάλλουν ήταν τέλειες, τι θα ήθελα να ΗΜΟΥΝ»!«Τι θέλω να ΕΙΜΑΙ τώρα, αν οι καταστάσεις το επέτρεψα». Προσδιορίστε ποιο πράγμα έχει αποτελέσει το σπουδαιότερο εμπόδιο στα όνειρά σας. Αν ρίξετε μια κοντινή και έντιμη ματιά, θα ανακαλύψετε πως το σύστημα των αντιλήψεών σας είναι εκείνο»» δημιουργεί τον μεγαλύτερο φραγμό προς την πλήρη εκμετάλλευση των ικανοτήτων σας. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύετε ότι θα σας αγαπήσουν περισσότερο αν εξαρτάστε από τους άλλους. Αναγνωρίστε και αποδεχτείτε τους φόβους σας και έπειτα προχωρήστε προς την κατεύθυνση των ονείρων σας, διαθέτοντας το χρόνο να επιτύχετε τους στόχους σας.(Lise Bourbeau,''Αγάπησε τον εαυτό σου'')

Ιωάννα Κωνσταντινίδου
Ψυχοθεραπεύτρια-Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Οι ψυχικές αιτίες των ασθενειών, Ημικρανίες..τι κρύβουν; Reviewed by Joannas spot on 3:28 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.