Οι ψυχικές αιτίες των ασθενειών,Ζάλη..τι κρύβει;

Όταν κάποια ασθένεια ή δυσλειτουργία εκδηλώνεται, το σώμα μας επικοινωνεί μαζί μας για να μας πει ότι ο τρόπος σκέψης μας(υποσυνείδητος) δεν βρίσκεται σε αρμονία με ότι είναι ωφέλιμο για την ύπαρξη μας. Η ασθένεια αποτελεί οδηγό για την αλλαγή στο σύστημα των πεποιθήσεών μας, αποτελεί επίσης και προειδοποίηση ότι έχουμε αγγίξει τα όρια των ψυχολογικών και σωματικών μας ορίων.Η ζάλη χαρακτηρίζεται από αίσθηση λιποθυμίας μικρής διάρκειας, διαταραχή ακοής Και οπτικές διαταραχές, καθώς και αστάθεια.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Ζάλη είναι δυνατόν να νιώσετε όταν θέλετε να ξεφύγετε από μια κατάσταση η οποία σας προκαλεί να αναβιώσετε μερικά μη θεραπευμένα εσωτερικά τραύματα. Ίσως κατηγορείτε τον εαυτό σας πως είναι σαν ζαλισμένο κοτόπουλο», ενεργεί χωρίς σκέψη, διασπάται εύκολα η προσοχή του και δεν μπορεί να οργανωθεί.

ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Αν είστε ζαλισμένοι την ώρα που προφέρετε κάτι, εξετάστε τι συνέβη τις στιγμές που προηγήθηκαν της ομιλίας σας ή τι ακολούθησε αμέσως μετά. Να έχετε υπόψη ότι η εκφορά του λόγου σε κατάσταση ζάλης είναι το αποτέλεσμα μιας υπερρεαλιστικής ερμηνείας ενός γεγονότος από μια γόνιμη φαντασία και παραμορφωμένη αντίληψη. Έχετε μη πραγματοποιήσιμες προσδοκίες από τον εαυτό σας. Διακατέχεστε από την τάση να μεγαλοποιείτε τα γεγονότα, είτε λόγω υπερβολικού φόβου είτε λόγω επιλυμένων θεμάτων από τα οποία υποφέρατε στην παιδική ηλικία και τα οποία έχουν παραμορφώσει την αντίληψή σας.

(Lise Bourbeau,''Αγάπησε τον εαυτό σου'')

Ιωάννα Κωνσταντινίδου
Ψυχοθεραπεύτρια-Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Οι ψυχικές αιτίες των ασθενειών,Ζάλη..τι κρύβει; Reviewed by HEALING EFFECT on 3:17 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.