Γιατί κουτσομπολεύω;

κουτσομπολιό ουδέτερο 
αργόσχολη συζήτηση ή σχολιασμός (κακόβουλος ή και καλόβουλος) πράξεων και ενεργειών άλλων ανθρώπων (συνήθως απόντων)
διάδοση (ανυπόστατων και συνήθως κακόβουλων) φημών

Σε αυτή ακριβώς την μορφή το βρήκα στο el.wiktionary.org..

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήχθη από ερευνητές του πανεπιστημίου Shenzhen της Κίνας, τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα παρατηρήθηκαν στις αρνητικές ιστορίες γύρω από διάφορους διάσημους, οι οποίες φάνηκε να «ξυπνούν» τα επίπεδα ντοπαμίνης και άλλων χημικών ουσιών που προκαλούν αίσθημα ευχαρίστησης στην περιοχή ανταμοιβής του εγκεφάλου.

Το κουτσομπολιό μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα.
Ιδιαίτερα όταν διαβάζουμε κάτι αρνητικό ή κακό για κάποιο διάσημο πρόσωπο.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών από την Κίνα, οι οποίοι αναφέρουν ότι όταν ακούει κανείς κουτσομπολιά για διασημότητες, πυροδοτείται το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου, με τον ίδιο τρόπο όπως όταν τρώει το αγαπημένο του φαγητό ή ακόμη και όταν κερδίζει το λαχείο!

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, δεν είναι τα καλά νέα που προκαλούν αυτήν την αντίδραση, αλλά αντίθετα τα… κακά. Οι ειδήσεις για τα προβλήματα των διασήμων, τα σκάνδαλα, τα ατοπήματά τους και άλλα αρνητικά σχόλια είναι αυτά που ενεργοποιούν το αίσθημα ευχαρίστησης και την παραγωγή των αντίστοιχων χημικών ουσιών από τον εγκέφαλό μας.

Σαφώς και δεν αφορά μόνο στους διάσημους..αφορά και στο συγγενή και στη γειτόνισσα και σε ότι υπάρχει στο αντιληπτικό μας πεδίο και μας ιντριγκάρει...

Ιωάννα Κωνσταντινίδου
Ψυχοθεραπεύτρια-Σύμβουλος ψυχικής υγείας


Γιατί κουτσομπολεύω; Reviewed by Joannas spot on 7:58 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.