Νερό και πρόληψη του στρες!


 Αν και το σώμα εξακολουθεί να περιέχει πολύ νερό, είναι αυτή η έλλειψη ελεύθερου νερού που μας κάνει να αφυδατωνόμαστε. Γι' αυτό πρέπει να αντικαθι­στούμε τις απώλειες του σώματός μας σε νερό, για να παρέχουμε στο σώμα μας ελεύθερο νερό προκειμένου πραγματοποιήσει τις νέες λειτουργίες. Για τον λόγο αυτό, όποτε θέλετε να εκτελέσετε μία λειτουρ­γία που απαιτεί νερό για την πραγματοποίησή της, καλύτερα να προσφέρετε αυτό το νερό στο σώμα σας πριν καταπιαστείτε μ' αυτήν. Για παράδειγμα, αν θέλετε να φάτε, δώστε του το νερό που χρειάζεται για να χωνέψει το φαγητό. Αν θέλετε να κάνετε γυ­μναστική και να ιδρώσετε, δώστε στο σώμα σας το νερό που θα αποβάλει ως ιδρώτα, και ούτω καθεξής.

Αφυδάτωση είναι η ανεπάρκεια ελεύθερου νερού στο σώμα. Φανταστείτε το σαν μία μεγάλη επιχείρηση με πολλά περιουσιακά στοιχεία, αλλά χωρίς καθόλου ρευστό για να πληρώσει τους μισθούς του προσωπικού της. Έτσι αρχίζουν τα προβλήματα σε μία επιχείρηση, κι αυτό προκαλεί προ­βλήματα στο ανθρώπινο σώμα, όταν δεν έχει ελεύ­θερο νερό το «ρευστό νόμισμα» του σώματος.

Το στρες μεταφράζεται στο σώμα ως αφυδάτωση κι αυτό διότι, κάθε φορά που νιώθετε στρες, εκκρί­νετε ένα πλήθος ορμονών, οι οποίες διασπούν νέο υλικό και «σαρώνουν» το ελεύθερο νερό από την κυκλοφορία, οπότε ξαφνικά βρίσκεστε με έλλειψη ελεύθερου νερού. Έτσι, το σώμα αρχίζει να προσαρ­μόζει το περιεχόμενό του σε νερό υπάρχει ένα ‘’πρόγραμμα διαχείρισης της ξηρασίας’’ και διαχείρι­σης του στρες και στη διαχείριση του στρες παίρ­νετε αυτές τις ορμόνες - βαζοπρεσίνη, ενδορφίνες προλακτίνη, παράγοντας αποδέσμευσης κορτικοτροπίνης και αγγειοτενσίνης, η οποία ενεργοποιείται τόσο στον εγκέφαλο, όσο και στα νεφρά.

Η βαζοπρεσίνη είναι μία πολύ σημαντική ουσία, βοηθητική της ισταμίνης ως παράγοντας ρύθμισης του νερού, ενώ η ίδια η βαζοπρεσίνη αποτελεί έναν πολύ ισχυρό παράγοντα αποδέσμευσης κορτικοτροπίνης Όταν υπάρχει αφυδάτωση, τότε αποδεσμεύεται ισταμίνη, και μαζί αποδεσμεύεται βαζοπρεσίνη, και τότε έχουμε κατάρρευση του ιστού ως επακό­λουθο της παρουσίας του παράγοντα αποδέσμευσης κορτικοτροπίνης.



Πηγή: Από το Νexus Νew Τimes






Νερό και πρόληψη του στρες! Reviewed by Joannas spot on 7:27 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.