Πως αναγνωρίζω έναν παιδόφιλο..


Τα σύμβολα πιο συγκεκριμένα είναι:

Το BLogo, «boylover» που συμβολίζεται από δύο μπλε τρίγωνα, το ένα μέσα στο άλλο, σε σπειροειδή μορφή, και υποδηλώνει την προτίμηση στα αγόρια.

Το LBLogo, «littleboylover», που συμβολίζεται από ένα παρόμοιο σχέδιο του Blogo, χωρίς γωνίες, και υποδηλώνει την προτίμηση στα μικρά αγόρια.

Το Glogo, «Girllover», που συμβολίζεται από δύο καρδιές η μία μέσα στην άλλη και υποδηλώνει την προτίμηση στα κορίτσια.

Το Clogo, «Childlover», που συμβολίζεται από μια πεταλούδα που τα φτερά της έχουν σχήμα καρδιάς και υποδηλώνει την προτίμηση και στα δύο φύλα.(ethnos.gr 2009)

Οι ψυχολόγοι τονίζουν πως η παιδοφιλία είναι μια διαστροφή ατόμων που έχουν έντονες φαντασιώσεις για σεξουαλική δραστηριότητα με παιδιά τις οποίες δυστυχώς συχνά πραγματοποιούν. Τραγικό δεδομένο των ερευνών και των στατιστικών είναι πως το αντικείμενο της διαστροφής τους, το παιδί, μπορεί να είναι ακόμα και μέσα από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία τα γενικά χαρακτηριστικά του παιδόφιλου συνοψίζονται στα εξής: «είναι συνήθως άντρες, κατά 90%, άνω των 30 ετών, χωρίς ιδιαίτερες συναναστροφές με άτομα της ηλικίας τους. Ανήκουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και συχνά επιλέγουν επαγγέλματα που τους επιτρέπουν την καθημερινή επαφή με τα παιδιά (δάσκαλοι, γυμναστές, επιστάτες). Τις περισσότερες φορές μάλιστα έχουν τα δικά τους παιδιά και είναι άτομα «υπεράνω πάσης υποψίας, αφού πολλοί εξ' αυτών είναι φίλοι, συγγενείς ή γνωστοί του παιδιού.

Κατά κύριο λόγο αρέσκονται σε πράγματα που αρέσουν στα παιδιά, όπως για παράδειγμα οι συλλογές ακριβών και δημοφιλών παιχνιδιών ή κατοικίδιων που τα χρησιμοποιούν ως «δολώματα». Επίσης τους αρέσει να κρατάνε ενθύμια από τα θύματά τους και συνήθως έχουν στην κατοχή τους μεγάλες συλλογές πορνογραφικού υλικού. Οι περισσότεροι έχουν κακοποιηθεί και οι ίδιοι στην παιδική τους ηλικία.


Ιωάννα Κωνσταντινίδου
Ψυχοθεραπεύτρια-Σύμβουλος ψυχικής υγείας



Πως αναγνωρίζω έναν παιδόφιλο.. Reviewed by Joannas spot on 5:41 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Healing Effect © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.